Kánikula

Kánikula

várható időjárás előrejelzés távolabbi kilátások 30 napos előrejelzés

Vasárnap sok napsütés várható, amit csak kevés gomoly-, és szinte észrevehetetlenül vékony fátyolfelhők zavarhatnak időnként. Csapadék nem várható. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, de erősebb széllökések csak Sopron környékén lehetnek. A hűvös, északon néhol fagyos éjszaka után napközben gyorsan melegszik a levegő, általában 19 és 24 fok közé melegszik délutánra a levegő, északkeleten lesz hűvösebb, délnyugaton melegebb az idő.


Hétfőn nyugat felől már valamivel több felhő sodródik fölénk, de komolyabb felhősödés még nem várható, továbbra is inkább csak vékony fátyolfelhől lesznek felettünk, így sok napsütés várható, csapadék továbbra sem valószínű. A déli, délkeleti szél a Kisalföldön és az Alföldön többfelé megélénkül, a Kisalföldön erősebb széllökések is lehetnek. Az enyhe, fagymentes éjszakát követően délutánra általában 25 és 30 fok közé melegszik a levegő, az Alpokalján lesz a legmelegebb. Északkeleten viszont néhol, a hegyekben, 25 fok alatt marad a csúcshőmérséklet.


Kedden szinte a hétfőit másolja majd az időjárás. Sok lesz a napsütés, annak ellenére, hogy nyugat felől időnként vastagabb felhők sodródnak fölénk, csapadék sem várható az esti órákig (éjszaka futó zápor a délnyugati határszélen már előfordulhat). A délkeleti szél a Dunántúlon és az Alföldöm sokfelé megélénkül. Az enyhe éjszakát követően délutánra általában 25 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a hegyekben lehet 1-2 fokkal hűvösebb. A legmagasabb értékeket a Kisalföldön, illetve az Alföld északi, északkeleti részén mérhetjük.


A hét közepétől változékonyabbra fordul ugyan az idő, több lesz felettünk a felhő és helyenként már záporok, zivatarok is lehetnek, a Dunántúlon több, keleten csak csak pár fokkal esik vissza a hőmérséklet.

Előző Következő