Egyelőre még kitart a hűvös tavasz

Egyelőre még kitart a hűvös tavasz

várható időjárás előrejelzés távolabbi kilátások 30 napos előrejelzés

Csütörtökön délelőtt az ország északkeleti felén alapvetően napos időre van kilátás, a Dunántúl déli részén lesz legtöbb felhő, de ott is egyre kevesebb helyen fordul elő eső, zápor. Napközben északkeleten is megnövekszik a felhőzet, de jelentéktelen eső is csak elvétve lehet. A gyakran élénk nyugati szelet az ország északi, északkeleti vidékein erős lökések kísérik. Az átlagosnál hidegebb idő lesz, a hőmérséklet legmagasabb értéke országszerte 20 fok alatt marad, néhol a 15 fokot is alig éri el.


Pénteken egy északról dél felé haladó hidegfront hatására az eleinte kevésbé felhős területeken is megnövekszik a felhőzet, többfelé valószínű eső, zápor, néhol zivatar is előfordulhat. A szél időnként megerősödik, a zivatarokat viharos széllökések is kísérhetik. A hőmérséklet a front előtt, a déli területeken néhol 20, 21 fokig emelkedhet, északon, északnyugaton azonban sokfelé egész nap 15 fok alatt marad.


Szombaton a sok napsütés ellenére meglehetősen friss, az átlagosnál hidegebb időre számíthatunk. A napos időt főleg az északkeleti megyékben szakíthatják meg néha gomolyfelhők, de ott is csak elvétve lehet jelentéktelen zápor. Időnként megélénkül az északnyugati szél. A hőmérséklet legmagasabb értéke 16, 17 fok körül valószínű.


Vasárnap sok napsütés várható, amit csak időnként zavarnak felhők, csapadék nem valószínű. Időnként megerősödik a délnyugati szél. A hideg, északkeleten néhol fagyos éjszaka után napközben gyorsan melegszik a levegő, csak az északkeleti megyékben marad nagyobb területen 20 fok alatt, a déli határszélen a 23, 24 fokot is eléri kora délután.


A jövő hét elején sok napsütésre, erőteljes átmeneti melegedésre, kifejezetten nyárias időjárásra van kilátás, csapadék nélkül. Az éjszakák egyre enyhébbek lesznek, napközben egyre nagyobb területen 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. A hét közepén várhatóan egy hidegfront ér el bennünket.

 

Előző Következő