Északon eső, délen napsütés?

Északon eső, délen napsütés?

várható időjárás előrejelzés távolabbi kilátások 30 napos előrejelzés

Sajnos nem lehet ilyen egyértelműen megmondani, hol, milyen idő lesz a hét végén. Az időjárásunkat eddig alakító mediterrán légörvény távolodik tőlünk, de az észak felől érkező hidegfrontok még komolyabban nem szólnak bele hazánk időjárásának alakításába, így inkább csak északon lesznekm vastagabb felhők és elsősorban ott valószínű csapadék is. Azt mindenesetre kijelenthetjük, hogy több napsütés délen, délkeleten várható, csapadék pedig északon lesz nagyobb valószínűséggel szombaton és vasárnap is.

Szombaton a Dunántúl északi részein lesz legtöbb felhő, eső, zápor zivatar is többfelé eshet, hűvösebb időre kell számítani, másutt hosszabbak lehetnek a napos időszakok, kevesebb helyen eshet. Legtöbb napsütés, legmelegebb idő az Alföld déli felén valószínű. Általában gyenge marad a légmozgás, szélerősödést főként a zivatarok okoznak. Hajnalban 10, 12 fok körül alakul a hőmérséklet, legmagasabb értéke északkeleten és az Alpok alján néhol 20 fok alatt maradhat, míg a naposabb, déli tájakon a 25 fokot is meghaladja.

 

Vasárnap a napsütést északon szakíthatják meg többször felhős időszakok, főleg ott fordulhat elő elszórtan zápor, zivatar. Szélerősödést továbbra is a zivatarok okozhatnak. A hőmérséklet hajnalban általában 10, 12 fok, kora délután a felhősebb tájakon 21, 22, a naposabb, déli vidékeken 24, 26 fok körül valószínű. 

Vasárnapi csapadék eloszlása. Északon, északnyugaton eshet több, hazánk nagy részén semmi.

Amennyiben utazni szeretnél, nézd meg, milyen idő vár rád például a szomszédos országokban! Kattints a következő LINK-re!

Külföldi időjárás előrejelzéseink.

Itthon maradsz? Kíváncsi vagy nálad milyen idő várható a következő napokban?
Az alábbi LINK-re kattintva megtudhatod....

Részletes, óránként frissülő, tetszőleges településre szóló előrejelzést találsz weboldalunkon .. ITT.

Előző Következő