Rövid nyár

Rövid nyár

várható időjárás előrejelzés távolabbi kilátások 30 napos előrejelzés

A hazánktól északra hullámzó hidegfront előtt ma még igen meleg légtömeg sodródik fölénk, így kapunk egy kis ízelítőt a nyárból.
Sőt ma kimondottan kánikulai meleg időnk lesz.

Csütörtökön további melegedés, nyárias idő, az év eddigi legmelegebb napja várható. Sok napsütésre számíthatunk, amit azonban gyengíthetnek egy észak felől közeledő hidegfront előtt érkező fátyolfelhők, illetve – főleg északon, északnyugaton – nagyobb számban gomolyfelhők is megjelennek, melyekből elvétve zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. A megélénkülő, délnyugati szelet főleg a Tiszántúlon, illetve az északkeleti megyékben kísérik erős lökések. A hőmérséklet legmagasabb értékei 28, 33 fok között várhatóak. 

Pénteken az észak felől megérkező hidegfront hatására kedvezőbbek lesznek ugyan a feltételek a gomolyfelhő képződéshez, de szinte mindenütt lesz több-kevesebb napsütés is. Országos eső nem várható, záporok, zivatarok azonban többfelé előfordulhatnak, néhol felhőszakadás, jégeső is kialakulhat. A megélénkülő északnyugati szelet helyenként erős, zivatarok környezetében viharos lökések kísérhetik. Az enyhe éjszakát követően az ország nagy részén 23, 28 fok körül alakulnak a hőmérséklet csúcsértékei, az Alföld déli részein azonban még meghaladhatják a 30 fokot.

Szombaton már a front mögött érkező hideg levegő alakítja időjárásunkat, emiatt a napsütést időnként hosszabb felhős időszakok szakítják meg, de már csak elvétve fordulhat elő zápor, zivatar, az ország túlnyomó részén nem valószínű csapadék. A napközben átmenetileg megélénkülő északnyugati szelet főként a főváros környékén kísérhetik erősebb lökések. Hajnalban 14, 16 fok körül alakul a hőmérséklet, legmagasabb értéke 23, 27 fok között valószínű. 

Vasárnap a sok napsütés mellett főleg északon növekszik meg erősebben a gomolyfelhők, de zápor kialakulásának ott is csekély az esélye. A szél is csak néha élénkül meg kissé. A hőmérséklet hajnalban általában 12, 13 fok, kora délután legtöbb helyen 23, 27 fok között alakul.

Amennyiben utazni szeretnél, nézd meg, milyen idő vár rád például a szomszédos országokban! Kattints a következő LINK-re!

Külföldi időjárás előrejelzéseink.

Itthon maradsz? Kíváncsi vagy nálad milyen idő várható a következő napokban?
Az alábbi LINK-re kattintva megtudhatod....

Részletes, óránként frissülő, tetszőleges településre szóló előrejelzést találsz weboldalunkon .. ITT.

Előző Következő