Kirándulóidő

Kirándulóidő

várható időjárás előrejelzés távolabbi kilátások 30 napos előrejelzés

Igazi, komoly havazást egyelőre a következő napokra nem jeleznek előre a modellek, nagy, országos havazást talán csak a Télapó hoz majd nekünk ajándékba.

Addig is azonban használjuk ki a hét végén adódó remek alkalmat és kiránduljunk a késő őszi, hajnalban még ködös, de később már sokfelé napos, kellemes hőmérsékletű időben. A szombati és a vasárnapi csúcshőmérséklet előrejelzést mutatjuk meg neked, a tartósabban napsütötte területeken a térképen láthatónál akár 1-2 fokkal melegebb is lehet.

A szürkeség, a hűvös, őszi napok után jól jön egy kis napsütés, enyhülés, használd ki, mozdulj ki a szabadba (tudod a D-vitamin most mindennél fontosabb)!    

No, nézzük a részleteket!

Pénteken sem várható nagy területen, nagyobb mennyiségű csapadék, legfeljebb északkeleten, a tartósan borús tájakon fordul elő néhol kisebb eső, zápor. Másutt is sok lesz a felhő, de nem lesz tartósan zárt a felhőzet, időnként elő-elő bukkan a nap. Továbbra is élénk, néhol erős lökések kísérik az északnyugati szelet. Kora délutánra legtöbb helyen 8 és 12 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten lehet ennél hidegebb idő.
Szombaton az ország nagy részén többé-kevésbé napos időre van kilátás, tartósabban felhős, párás, eleinte ködös területek elsősorban a Dunántúl déli részein, illetve északkeleten lehetnek. Néha megélénkül az északnyugati szél. A hőmérséklet legmagasabb értékei többnyire 9 és 14 fok között alakulnak, de a tartósabban felhős, ködös vidékeken ennél hűvösebb lesz.
Vasárnap sokfelé ködös, felhős idővel kezdődik a nap, késő délelőttől azonban ritkul a köd, szakadozik a felhőzet, az ország jelentős részén némi napsütés is valószínű. Többnyire gyenge lesz légmozgás. A hőmérséklet legtöbb helyen 8, 13 fok közé emelkedik kora délutánra, a tartósan borús, északkeleti területeken lehet hűvösebb idő.

Következő