Keddig egy szavunk se lehet

Keddig egy szavunk se lehet

várható időjárás előrejelzés távolabbi kilátások 30 napos előrejelzés

Szombaton az enyhe éjszakát követően (már csak északkeleten lesz gyenge fagy), délelőtt túlnyomóan napos időnk lesz, majd napközben délnyugat felől átmenetileg ugyan sokfelé megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem lesz, estére ismét jobbára derült lesz az ég. Napközben megélénkül, a Dél-Dunántúlon meg is erősödik a délnyugati szél. Tovább melegszik az idő, délután már 15 és 20 fok között lesz a hőmérséklet.


Vasárnap már több lesz felettünk a felhő, de emellett pár órára még kisüt a nap, néhol kisebb eső sem kizárható. Szélerősödésre inkább csak a Kisalföldön számíthatunk. A felhős idő ellenére meleg lesz, délután 16, 20 fokot mutatnak majd a hőmérők.


Hétfőn is sok lesz felettünk a felhő, helyenként kisebb eső is előfordulhat, de emellett még napos időszakokra is számíthatunk. Szélerősödés csak a Dunántúl nyugati felén valószínű. Általában 18 és 23 fok között lesz a csúcshőmérséklet, de a tartósabban felhős, csapadékosabb északkeleti területeken ennél több fokkal hűvösebb idő lesz.


Kedden hidegfront éri el az országot, sokfelé várható csapadék, esőre, záporokra, zivatarokra számíthatunk szélerősödéssel. Az ország 2/3-án jelentősebb mennyiségű (10-20 mm) csapadék valószínű (a mai előrejelzések szerint). Keleten még meleg lesz, de nyugaton már jelentősen visszaesik a nappali felmelegedés mértéke. A folytatásban pár napig ismét hűvös idő várható, majd a hét végére nagy valószínűséggel visszatér a meleg, tavaszi idő.

Megérkezik a hidegfront, a csúcshőmérséklet aznap tág határok közt változik majd. Keleten még tavasz várható, de nyugaton közeleg a TÉL.

 

 

 

 

 

Előző