Átmeneti szabadulás

Átmeneti szabadulás

várható időjárás előrejelzés

Változékony, a korábbiaknál enyhébb idő várható a héten időnkénti lehűléssel. Kicsit megszabadulunk a múlt heti, hideg téli időtől.

Hétfőn a reggeli jobbára napos időt felhősödés követi, emiatt az ország nagy részén napközben már csak kevés napsütésre számíthatunk, többnyire erősen felhős, illetve borult lesz az ég. Délután szakadozott felhőzetével és csapadékrendszerével egy hidegfront éri el északnyugat felől az országot, ami gyorsan át is robog felettünk. Hatására délután és este elszórtan várható csapadék, többnyire havazásra, havas esőre, esőre számíthatunk, de a Dunántúlon helyenként ónos eső is eshet. Napközben északkeleten, keleten megélénkül, megerősödik a délnyugati szél, majd estétől a délnyugati területek kivétel megélénkül, megerősödik, a hegyek környezetében olykor viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél. A csúcshőmérséklet többnyire 1 és 6 fok között várható.

Kedden a napsütést nyugaton egyre több, keleten csak kevés helyen zavarják majd a gyorsan vonuló felhők, melyekből itt-ott futó hózápor, zápor is kialakulhat, de az ország nagyobb részén nem valószínű csapadék. A gyakran élénk északnyugati szelet sokfelé erős, a dunántúli hegyekben viharos lökések kísérik. Az előzőnél enyhébb, sokfelé fagymentes lesz a hajnal, általában -3, +3 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk. Kora délutánra a legtöbb helyen 4 és 7 fok közötti értékre emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán további pár fokos enyhülés várható. Nem lesz eseménytelen időjárás, némi napsütésre délelőtt van nagyobb esély, akkor kevés helyen, délután többfelé elfordulhat zápor, néhol hózápor, de korántsem lesz mindenütt csapadék. A napközben sokfelé megerősödő északnyugati szél estére mérséklődik. A felhős tájakon fagymentes lesz a hajnal, de -3, -4  foknál erősebb fagy még a kevésbé felhős, északkeleti területeken sem valószínű. A hőmérséklet csúcsértékei 7, 8 fok körül alakulnak. 

Csütörtökön is szeles időre, sok felhőre számíthatunk, de időnként ki-kisüthet a nap, estére csökken nagyobb területen a felhőzet. Elszórtan előfordulhatnak záporok, hózáporok, de nagy területen jelentős mennyiségű csapadék továbbra sem várható. A dél körüli órákban lesz legerősebb az északnyugati szél, akkor a dunántúli hegyekben viharos lökések is kísérhetik. Gyenge hajnali fagyok főleg északkeleten fordulhatnak elő, másutt általában 0 fok felett marad a hőmérséklet, legmagasabb értéke legtöbb helyen 6, 7 fok körül valószínű.

A hét utolsó napjaiban pár fokos lehűlésre, majd újabb enyhülésre számíthatunk és továbbra is igen változékony időjárásra van kilátás. Sok lesz a felhő, elszórtan zápor, hózápor és havazás is előfordul, de jelentős mennyiségű csapadék az ország nagy részén nem valószínű.

Megj.: A változékony idő miatt az előrejelzés jelentős bizonytalansággal terhelt. Ma ez a legvalószínűbb várható kimenetele a következő napok időjárásának.

Amennyiben részletesebb, pontosabb előrejelzésre vagy kíváncsi a következő pár napra, kattints az alábbi linkre!

Részletes, magyarországi előrejelzést itt találhatsz

Előző